Cultura…

dreaming_shell_by_allidzi-d4z85ea

  „Cultură. –  Ce-ai zis?”

 Cultură! – semnificația acestui cuvânt este departe de generația noastră. Nu am dreptul să critic pe nimeni și cu atât mai puțin să generalizez dar nu mă pot abține, uneori sunt atât de nervoasă pe societatea noastră schilodită de emisiunile vulgare de la TV sau de modele precum Bianca Drăgușanu. Toată lumea se plânge că fete din ziua de azi sunt prea curve dar nimeni nu se întreabă oare de ce sunt așa? – pentru că de mici văd pe peste tot că aceasta este calea în viață, doar curvele sunt promovate. Toată lumea se plânge că băieții visează doar mașini scumpe și ceasuri de aur dar nimeni nu se întreabă oare de ce visează doar asta? – pentru că toți cocalarii cu BMW-uri  și o leacă de aur sunt promovați.

  Normal că nimeni nu mai citește o carte… de ce să facem asta?- oricum vor scoate un film.

 „Ai auzit de Don Quijote? – nu, în ce film porno joacă?”

 „ Asculți rock? – da. – Doamne! Ești cumva satanist sau emo?”

Eu ascult Julee Cruise. – Frate, ești pe moarte. Acultă și tu un remix.”

„Nu ies diseară, vreau să termin de citit o carte. – Băăh, e vineri ce –- mea faci acasă?”

Aș vrea să pot face ceva, să pot schimba ceva..profesorilor nu le pasă, ei ne bagă materie cu polonicul pe gât în loc să ne învețe să fim umani… televiziunile vor să facă bani și promovează prostia, că nah, tot omul râde de cei proști… politicienii fură și taie din bugetul educației. Țara asta nu o să se schimbe dacă nu se schimbă mentalitatea… uneori revoluție nu înseamnă să îți omori liderul politic, uneori înseamnă să învingi prostia prin cultură.

 Nici nu vreau să mă gândesc la progeniturile colegilor mei… or să fie de-a dreptul mutilați… e păcat.

Anunțuri

2 gânduri despre „Cultura…

  1. Un studiu recent spune că jumătate dintre adolescenți sunt analfabeți. Eu unul prefer să nu îi dau crezare, sperând că e încă unul din acele studii de piață făcut pe genunchi. Dar e clar că procentul analfabeților în rândul tinerilor este destul de mare. În situația asta, ce pretenții ai putea să ai. El abia știe să citească eticheta unei conserve de pește și tu vrei să citească literatură ?

    1. Nu sunt chiar atat de mulți analfabeți… cred cu tărie că învățământul nostru nu are nicio treabă cu elevii.. sistemul e praf și nimănui nu-i pasă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s