Dragostea nu aduce fericire

www.absolumentmadonna.fr

 Aruncați cu pietre în mine dacă vreți, dar știți bine că am dreptate. Nu, nu sunt o frustrată care suferă din dragoste. Nu, nimeni nu m-a dezamăgit în ultimele patru luni. Nu, nu, nu. Sunt bine. Eu doar privesc în jur, toți cei care iubesc suferă. Nu am auzit niciodată de o poveste de dragoste care a fost simplă, fără dramă, fără lacrimi, fără certuri, fără suferință. E foarte greu să ai o relație. E foarte multă muncă. Și dacă ești 1% ca mine (egoistă și încăpățânată) îți va fi aproape imposibil să înțelegi de ce se merită să lupți pentru iubire când știi că oricum ea nu  îți aduce fericirea.

Iubirea merită pentru că aparții cuiva, pentru că indiferent cum ai pe cineva care și-ar da viața pentru tine, pentru că zâmbetul persoanei iubite devine zâmbetul tău, pentru că pur și simplu e plăcut să te ia cineva în brațe, e plăcut să împarți, să fii vulnerabil, să ai momente intime și momente ciudate cu cineva, glume, planuri de viitor, un trecut.  Dar fericirea ta nu depinde de asta. Ești fericit pentru că te iubești pe tine, pentru că ești împăcat cu trecutul tău, pentru că nu vrei să arăți ca un model, pentru că ești mulțumit de alegerile pe care le-ai făcut în viață, pentru că faci ce vrei cu viața ta, pentru că știi să ierți, pentru că știi să-ți ceri iertare, pentru că accepți viața cu bune și cu rele.  Dacă nu ești fericit datorită acestor lucruri, atunci nu ești fericit. Trăiești într-o minciună.

Când persoana pe care o iubești decide să plece din viața ta  fericirea ta pe termen lung nu are de ce să fie afectată. Normal că suferi, plângi, te doare, o săptămână, două, trei… dar nu devii o frustrat/ă care nu se mai poate bucura de viață vreo doi, trei ani.

Persoanele care își leagă fericirea de partenerul de viață sunt persoane care nu reușesc să găsească în interiorul lor tot ce au nevoie ca să fie fericite.

Așa  că dragostea nu aduce fericire,  dragostea consolidează fericirea care exista deja.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s