Prima iubire vs. a doua

752e17e23f4bb38d7536dbfb57f6d3bd

Aveai 16 aproape 17 ani, îl iubeai până la cer și înapoi, ai fi făcut orice pentru el. El avea ochii aia mari și triști, tu erai o copilă visătoare care iubea sincer și devotat. Nu ai crezut niciodată că o să plece, că nu o să-i mai fii de ajuns, că mâinile lui n-or să te mai cuprindă, n-ai crezut că o să-ți mânjească demnitatea, n-ai crezut că o să te priveze de prietenii alături de care ai crescut, n-ai crezut că o să-ți distrugă inocența. Țipai în stânga și-n dreapta că-l iubești, restul nu mai conta.

El a plecat… tu ai rămas să aduni bucățelele inimii tale de pe jos.

El a trecut peste, tu nici în ziua de azi nu știi cum să ai încredere într-o altă iubire. Îți e frică că nu ești de ajuns, îți e frică că o să plece când o să vadă cine ești, îți e frică că-l superi când îi ceri ceva, te sperii când nu te caută, îți e greu să-l crezi când îți spune că n-o să plece pentru că tu știi mai bine. Tu știi că promisiunile astea de la început nu înseamnă nimic. Îți e frică să iubești.

EL e a doua iubire, mâinile lui te ghidează, ochii lui verzi te alină, săruturile lui nu îți ajung. EL vede în inima ta, știe că ai fost rănită, nu-ți cere mai mult decât îi poți da, te iartă pentru că nu ai răbdare cu el, înțelege de ce simți mereu nevoia să-i dai explicații pe care nu ți le-a cerut, te susține și are încredere în tine, te sărută pe frunte și te strânge în brațele lui. Tu nu vezi toate astea, tu ești prostănacă, ai impresia că e teatru ieftin. Fugi de el, nu-i acorzi încrederea ta, îi ceri de fiecare dată tot mai mult. Ești rea cu el pentru că vrei să rămână, pentru că vrei să crezi că e real, dar îți e frică că nu este.

EL e EL. EL te-a învățat că se poate să iubești din nou, că o inimă frântă e mai frumoasă, că meriți, că poți, că ai toate motivele să ceri mai mult, că o să plece doar atunci când o să-l alungi tu. Îi ești recunoscătoare, nu credeai vreodată în lumea asta că o să mai poți iubi. Îți e dor de el imediat după ce pleacă de lângă tine. Ești invicibilă alături de EL.

În sfârșit realizezi că prima iubire e un mit, nu e cea mai bună iubire a ta, nu e cea pe care ți-o vei aminti toată viață, nu e cea care te-a transformat dintr-o copilă într-o viitoare femeie. Nu e. Prima iubire e doar prima ta despărțire, prima inimă frântă, prima dezamăgire. – asta îți vei aminti toată viața. A doua iubire este ceea care te-a făcut cine ești, ea te-a învățat să treci peste, să fii puternică și să ai incredere că totul va fi bine.

Anunțuri

4 gânduri despre „Prima iubire vs. a doua

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s