Studenții la drept au cele mai seci glume

aquarius_by_evenliu-d7lnz83 Primul lucru pe care îl observă studentul de anul I la drept este că cei din sistemul juridic au inventat conceptul de glume seci.  Noi când auzim „Ordonanță de urgență” râdeam în hohote. De ce? – nu, n-am cum să-ți explic. Adică întreaga existență a Ordonanțelor de urgență este o mare glumă pe care românii o tratează serios.  Altă glumă este legată de succesiuni, e un fel de moarte. Umblă un zvon prin facultate conform căruia studenții din anul IV se distrează în camerele de cămin punându-și unul altuia întrebari din codurile de proceduri. Mai zi ceva? E sec, dar pentru noi are ses. Glumele noastre sunt un fel de doctrină.

Tu nu ai habar cât de amuzant poate fi Codul Civil. Pentru mine cel mai amuzant articol este art. 73. În realitate nu e amuzant, dar ce să-mi faci.

Tu habar nu ai câte aberații și contradicții sunt scrise în Constituție. Totul e vag. Adică cum să nu ți se pară amuzantă că norma juridică care reglementează alegerile are o întindere + claritate mult mai mare decât Constituția. Multe aberații ale statului, care te fac să râzi. Statul este cea mai proastă persoana juridică din România. Punct. Și asta e hilar.

Ei bine, acum știu cu siguranță că nu prea vor mi fi înțelese glumele mele.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s