Doliu național

 gold_spirit_by_slevinaaron-d5opcea

Se agită toată lumea pe facebook că nu ține Țața Floarea doliu după tinerii aia care au murit nevinovați.  Hai să nu mai fumăm decât afară, dar să aprindem artificii în interiorul localelor. Voi, aștia care faceți aceste evenimente pe facebook, vă întreb, unde vă este creierul? Inițiativa este bună, dar mă îndoiesc că țigările au fost problema, dacă era așa orice club din țară ar fi luat foc.  Îmi pare rău, poate par o nesimțită, egoistă, lipsită de compasiune, dar măcar nu sunt ipocrită. Oameni buni, acolo s-au aprins artificii. Normal că au luat foc. Artificiile se aprind afară, sunt „destinate” să lumineze cerul.  Corect? Din câte știu eu s-a interzis acum nu știu cât timp comercializarea și aprinderea artificiilor. Doar persoanele autorizate au dreptul să facă asta pentru spectacole și revelion. Eu sunt sigură că personalul acelui local avea autorizatie. Să fim serioși!

De-a lungul secolelor au fost războaie, epidemii, accidente de tot felul și or să mai tot fie. Nu aveți cum să scăpați lumea de aceste evenimente urâte. Înțelegeți? Sunt sigură că toți cei care au poză neagră la profil de ieri plâng fără oprire. Da, voi sunteți solidari. Dacă erați solidari, va ofereați voluntari să le schimbați bandajele celor cu arsuri din spitale sau strângeați bani ca să ajutați apropiații morților să-i înmormânteze. Terminați cu prostiile! Singurele persoane care au dreptul la doliu sunt rudele celor morți. Atât. Da, mă rog, românii au un fel al lor de a sări(să mănânce și să se dea loviți) când vine vorba de pomeni.

Îi apreciez și respect pe cei care s-au dus să doneze sânge și ar trebui să donați sânge oricum, nu doar când se întâmpla cine știe ce tragedie. Da, oamenii chiar mor în spitale pentru că nu este sânge și asta mi se pare mie o adevărată tragedie. Nu sunt suficiente paturi, nu sunt condiții, medicii nu au aparatura necesară, nu prea sunt camere sterile. Asta este singurul lucru pentru care merită să luptăm, pentru îmbunătățirea spitalelor, dar românii fac pomeni de 3000ron și donează icoane suflate cu aur la Biserici ca să-i ajute Dumnezeu să se îmbogățească, iar pentru spitale n-au bani, timp, energie și arunca problema în cârca liderilor politici. Bravo! Să vă zic un secret, politicienii au fost și vor fi mereu niște curve, dacă vreți să avem o altfel de țară, schimbați-vă atitudinea și nu vă mai dați solidari în lumea virtuală ci în lumea reală.

Eu cred că asta ar trebui să faceți dacă ceea ce s-a întâmplat în Colectiv chiar vă afectează: aprindeți o lumânare, aveți mai multă grijă de cei dragi, spuneți te iubesc persoanelor importante din viața voastră mai des, nu vă mai certați cu părinții ca proștii – e valabil și invers, nu mai jigniți cocalarii/ rock-arii/ rap-arii – e treaba lor ce ascultă, mai citiți o carte din când în când, învățați legislația rutieră chiar dacă nu aveți carnet, citiți Constituția, învățați să acordați primul ajutor, nu vă mai luați după ceea ce vă spun vouă profii la ore, aia de la tv sau radio – aveți și voi creier, trageți concluzii singuri,  cereți să faceți instruire în caz de calamități în scoli în loc de religie, și educație sexuală (ca să nu se mai înmulțească proștii), nu mai fiți răi, ipocriți, etc. Viața e scurtă, păcătuiți cât de mult puteți pentru că, după cum vedeți, Arsenie Boca nu salvează vieți.

Anunțuri

Un gând despre „Doliu național

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s