Diferențele culturale într-un cuplu

10959328_779223438794251_9173925340718229459_n

 Dacă ești una dintre acele persoane care cred că o relație are șanse de reușită în ciuda diferențelor culturale dintre voi doi, înseamnă că niciodată n-ai ajuns să-l urăști pe sortitul tău doar pentru că ți-a insultat colecția (piratată) de jazz,  blues, folk, indie rock și muzică clasică.

 Când el ascultă Lora și tu Mozart e mai mult decât clar că relația voastră nu o să mergă.  Dacă tu știi toate curentele artelor pastice și el nici măcar nu știe cine  a fost Salvador Dali, atunci despre ce o să vorbiți la cină? Dacă tu preferi să mănânci păstrăv și să bei vin, iar el o shaorma și o bere Ursus, atunci cum o să-l săruți fără să vomiți? Dacă el n-a citit o carte în viața lui, cum te aștepți să-ți înțeleagă vocabularul?

O să vezi potențialul lui, dar o să-l critici pentru că poartă teneși de la nike în loc de pantofi cu șiret. N-o să-ți placă nimic din ce face, pentru că tot ce face el tu urăști. Tu vrei să te ducă la teatru, el de duce la un film de acțiune. Tu vrei bilete la balet, el te scoate în club. Tu porți palton, el poartă geacă.

Singurul lucru care o să fie bun între voi e sexul – cum știu? Dacă sexul nu era bun, nu ai fi stat nici 5 minute lângă el. Dar poți oricând să găsești pe cineva care are cultură generală, gusturi fine și apetit sexual pe placul tău.  Nu e nevoie să stai lângă cineva care nu apreciază frumosul din lumea asta.

O să crezi că îl iubești, dar n-o să-l iubești pe el, o să iubești ceea ce ți-ar plăcea să schimbi la el – adică totul.  Nu poți trece peste diferențele culturale oricât de mult ai vrea. Orice ai face el mereu o să se simtă inferior. Orice ai face, niciodată nu o să te înțeleagă. Voi veniți din lumi paralele, nu se poate. Cu cât înțelegi mai repede cu atât vei găsi mai repede pe cineva care e din lumea ta.

Anunțuri

2 gânduri despre „Diferențele culturale într-un cuplu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s