Înapoi la realitate

photo-1459535653751-d571815e906b

 Uită-te la tine!  Îți place ce vezi? Îți place ce ai devenit?

– NU –

Atunci de ce îți faci rău singură? De ce ai impresia că doar atât meriți? De ce ai impresia că trebuie să-ți ceri iertare pentru că nu ai acceptat să te trateze ca pe un nimic? Îl lași să vorbească cu prietenii lui despre tine, să te jignească, să te umilească. Stai și plângi toată ziua spui că e vina ta, că meriți tot ceea ce face, că trebuie să faci cumva ca să te ierte. Nu trebuie să faci nimic. Nu vezi? – meriți mai mult.

 Toți prietenii ți-au spus că nu e nimic de el. Că nu există niciun subînțeles în ceea ce vezi, că nu are o parte bună. Toate răzbunările lui idioate să îți arate că ce? – că ești proastă pentru că îl iubești atât de mult deși nu e nimic de iubit? Hai să îți spun ceva, e meritul tău pentru că vezi ceva frumos în el, nu al lui. Tu vezi oamenii așa cum îți e sufletul.

  De ce te consumi pentru toate fufele gletuite din viața lui? Nu vezi că tu ești singura diferită dintre ele toate, singura care are sufletul plin de flori și mintea plină de gânduri? Ești de 1000 de ori mai bună ca ele, nu ai de ce să te compari cu ele.  Nu pot să te mai las să crezi că ești insimnificantă doar pentru că el nu te iubește. Da, ai văzut corect. Nu te iubește, niciodată nu a făcut-o. Știu că nu mă crezi, dar te rog să înțelegi, dacă te-ar fi iubit ar fi avut respect față de tine.

  Îl mai știi pe primul tău iubit? Acel băiat cu ochii mari cărpui și triști? – el îți făcea cadouri, făcea mare „caz” de ziua ta, dansa cu tine, te asculta, te învăța, te ghida, avea răbdare, te proteja, era mândru de tine. La naiba, încă mai porți șosetele de la el, încă mai mănânci cu lingurița de la el, încă porți lănțișorul de la el. Știi de ce faci asta? – pentru că amintirea lui îți e dragă, pentru că chiar dacă s-a terminat urât el tot te-a respectat, pentru că chiar dacă tu ai fost cea care a greșit, el tot și-a cerut iertare. Te rog să dai timpul înapoi, să citești mesajele de la el, să asculți melodiile de la el și să-ți amintești că meriți să fii tratată frumos. După ce faci acest lucru stabilește niște standarde și nu mai face o excepție pentru nimeni.

 Nu mai interpreta ce postează – nu e nimic de interpretat. Gata, da-i pace! O să fie mai bine dacă renunți. Lasă-l să facă și să zică ce vrea. El crede că se răzbună pe tine pentru că alege pe alta în locul tău, dar de fapt îți face un bine. Chiar ai nevoie de un tip care urăște și aerul pe care îl respiră?

  Asociația ta studențească nu e nașpa, așa cum zice el. Oamenii de la tine din facultate nu sunt deloc plictisitori. Tu nu ești nebună. Ai înțeles? Ești incredibilă. Punct. El te-a făcut să te simți ca ultima persoană pentru că nu a știut ce să facă cu tine. Nu e vina ta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s