Scrisoarea unui empatic către un narcisist

milk_by_mschilli-d3dw64v

Îmi e milă de tine, nu știi să asculți, să înțelegi, să ai încredere, să pierzi, să iubești. Ești un succubus, te hrănești cu energia celor din jur pentru că tu nu poți genera propria-ți energie. Tu nu ai prieteni, iubiri sau familie, tu ai victime. Creezi drama inutilă și răzbunări puerile doar ca să îți potolești foamea aceasta îngrozitoare după energie. Mereu găsești câte un empatic ambițios care crede că te poate salva, cei din neamul meu sunt masa ta preferată, suntem ca o rezervă reîncărcabilă personală. De câte ori găsești câte un empatic îl ascunzi în umbra ta, îl faci să se simtă mic, urât, prost, nedorit, neiubit, nebun, neimportant. Îi distrugi încrederea în sine ca să poată ajunge să te venereze pe tine. Îl manipulezi mai bine decât un păpușar. Ești pasiv agresiv, vindictiv, mincinos, imatur și singura ta taină e cea a talionului.

Un empatic îți va dărui tot ce are, se va lăsa pe sine pentru a-ți satisface orice nevoie, te va sprijini necondiționat, va căuta soluții pentru dramele tale inutile, îți va da sfaturi, te va înțelege și va avea încredere în tine. Te va iubi atât de mult. Dar el nu o să știe că tu nu poți fi salvat decât atunci când va fi prea târziu. Mult prea târziu. Tu îl vei secătui și apoi îl vei arunca. O baterie care se descarcă în două ore nu îți mai e de niciun folos.

Dar ceea ce nu știi tu este că un empatic va suferi în tăcere, își va învăța lecția, se va ridica în picioare și va dărui tot ce are mai bun de oferit celor care chiar merită. Tu l-ai învățat cum să-și folosească abilitățile înnăscute pentru a face o diferență în lume și acest lucru îl va face fericit cu adevărat. În schimb tu te vei învârti în același cerc vicios iar și iar și iar doar ca să umpli gaura  neagră pe care o ai în loc de suflet și nu vei reuși niciodată. Vei fi veșnic înfometat și nefericit.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s