Dragostea începe și se termină în același loc

10264885_623604107728819_2277055868835541261_n

Au trecut prin multe împreună. Au multe secrete. Ea știe de ce el nu doarme noaptea. El știe motivul lacrimilor ei.  Nu  a crezut niciodată că după tot ce s-a întâmplat între ei ar putea vreodată să devină prieteni, credea că prietenia cu fostul e un mit despre care se rulează comedii romantice la cinema. Însă doar el înțelege de ce iubește atât de mult orașul în care locuiește și, totuși, se simte homeless, doar el înțelege ce înseamnă să pleci undeva unde nimeni nu știe cine ești și să-ți construiești un nou univers, doar el știe ce înseamnă să te întorci acasă, să-ți îmbraci accentul de sudist și apoi să joci un rol. Să-l sune pe el când a început să plângă pentru că singurătatea o copleșea i s-a părut mai logic decât s-o sune pe cea mai bună prietenă a ei. A știut că o să-i răspundă în ciuda a tot și toate. I-a cerut adresa, a luat un taxi și a urcat cele patru etaje – îi plăcea mai mult când locuia în celălalt apartament pentru că era la parter. Ei mereu i-a plăcut faptul că prefera discuțiile face2face.

El a adus tequila și țigări. Iubea să-l vadă fumând. Cu mâinile tremurând, buzele uscate și ochii reci fuma atât de lacom, atât de obsesiv de parcă întreaga lui viață depindea de acea țigară. Apoi au petrecut toată noaptea discutând despre tot ce-au fost, despre tot ce n-au fost, despre tot ce deveneau acum, despre viața pe care amândoi o lăsaserău în spate, despre prietenii stinse, despre greșeli. Au râs și și-au adus aminte cum ea urca scrările pe furiș în camera lui pentru că mama lui n-o suporta, cum el o suna beat de fiecare dată ca să-i spună că o iubește.

Când a întrebat-o de ce l-a iubit, ea a răspuns: „Pasiune. Pericol. Libertate. Felul în care fumezi. Părul, lobul urechii, cum îți stă în negru și ochii. Ești nesuferit cu toată lumea. Sarcasmul. Încăpățânarea. Faptul că mereu îi lași pe toți să te creadă prost ca apoi să le dai peste nas. Ești altfel. Te cobori la mintea oricui. Nebunia mea nu te-a speriat.”

Când l-a întrebat de ce a iubit-o, el a răspuns: „ Ești ciudată – știu că nu-ți place să ți se zică, dar ești. Mă provoci intelectual. Ești curioasă. Plină de surprize în pat. Puternică. Înțelegătoare. Geloasă. Nu-ți pasă cine ce crede despre tine. Nu știu, m-am regăsit pe mine în tine. Nu știu dacă ai observat, dar semănăm mult.”

E păcat că tot ceea ce au iubit cel mai mult unul la altul a ajuns să fie motivul pentru care se urau atât de mult.

 

 

Anunțuri

4 gânduri despre „Dragostea începe și se termină în același loc

  1. atunci cand reusesti sa gasesti cuvinte atat de calde pentru cineva, cu certitudine in sufletul tau iti este mai mult decat prieten. Probabil ca e vorba mai degraba de orgoliu si incapatanare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s